Citigroup, banca americana ce a redus 52.000 de posturi la nivel global, va disponibiliza aproximativ 1.000 de angajati de la unitatea de brokeraj de credite bancare din Japonia, au anuntat doi oficiali ai companiei.
Lucratorii de la Nikko Cordial Securities, care sunt in total aproximativ 7.000 de oameni, au acceptat oferta Citigroup de a se retrage mai devreme de 8 decembrie, au anuntat oficialii, refuzand sa-si ofere identitatea.

Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, planuieste sa elimine o septime din forta globala a bancii de 352.000 de angajati, prin reduceri de personal si prin vanzarea de actiuni, dupa ce criza financiara a provocat companiei pierderi de 67 miliarde dolari. Compania reduce posturile in bancile de investitii si finantarile pentru consum in Japonia si vinde unitatea bancara locala, scrie Bloomberg.

“Este inevitabil pentru Citigroup sa reduca numarul in Japonia dupa ce volumul tranzactiilor cu actiuni s-a restrans, iar anularea fondurilor de investitii a crescut”, a declarat Naoki Fujiwara, care controleaza aproximativ 720 milioane dolari la Shinkin Asset Management.

Nikko Cordial a propus anterior retragerea pentru angajatii cu varsta peste 40 de ani in luna noiembrie printr-o scrisoare de la presedintele, Eiji Watanabe, au declarat la acel moment doua persoane apropiate situatiei. Oferta includea aproximativ doi ani de plata, au declarat cele doua surse. Purtatorul de cuvant al Citigroup din Tokio, Atsuko Yoshitsugu, a refuzat sa comenteze.

Banca din New York, care a primit ajutor de 45 miliarde dolari din partea guvernului american, a cheltuit in urma cu un an aproximativ 17 miliarde dolari pentru a achizitiona Nikko Cordial.

Nomura Holdings, cea mai mare companie de brokeraj pentru credite bancare a Japoniei, planuieste sa elimine mai mult de 100 de pozitii in Asia si urmareste reduceri imediate in Japonia, au anuntat doua persoane apropiate situatiei. Va reduce personalul din centre asiatice precum Hong Kong, Singapore cat mai devreme in acest an, si, de asemenea, va elimina 100 de angajati din Tokyo, au declarat aceleasi surse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri