Bursele europene au deschis sedinta de joi in scadere usoara, in timp ce planul american de salvare a industriei auto asteapta aprobarea Senatului american, unde va intampina o puternica opozitie din partea republicanilor.
Bursa londoneza a deschis cu indicele Footsie-100 in coborare usoara, cu 8,03 puncte, sau 0,18%, la 4.359,25 puncte, in timp ce indicele DAX al principalelor titluri listate la bursa din Frankfurt a scazut cu 0,28%, la 4.791,56 puncte, dupa ce a inchis sedinta de miercuri la 4.804,88 puncte, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a coborat cu 0,29%, la 3.310,35 puncte, dupa trei sedinte consecutive de cresteri. Acesta a inchis sedinta de miercuri in urcare cu 0,68%, la 3.320,31 puncte.

Camera Reprezentantilor a adoptat „Proiectul de lege privind finantarea si restructurarea industriei auto”, dupa o lunga zi de negocieri, ce s-a incheiat cu un text de compromis intre Casa Alba si majoritatea democrata. Republicanii au votat masiv impotriva proiectului.

Proiectul de lege permite deblocarea rapida a pana la 14 miliarde dolari, pentru sprijinirea General Motors si Chrysler, care au avertizat ca ar putea intra in faliment, pana la sfarsitul anului. Ford, al treilea producator auto american, a anuntat ca nu intampina probleme de lichiditate, pe termen scurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri