Bursele din Statele Unite au deschis sedinta de ieri cu scaderi puternice, indicele Dow Jones consemnand un declin de 1,07%, dupa ce noile statistici din piata muncii au indicat o inrautatire a economiei americane.
Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) cobora cu 1,07%, la 8.667,91 puncte, iar indicele Nasdaq, in a carui componenta intra mai ales titluri ale companiilor tehnologice, pierdea 1,46%, pana la 1.542,69 puncte, relateaza AFP, citat de NewsIn.

De asemenea, indicele extins Standard & Poor's 500 scadea cu 0,93%, la 890,89 puncte.

Ieri, bursele americane incheiasera pe verde sedinta, in conditiile in care investitorii sperau ca planul de sustinere a producatorilor auto sa fie adoptat cat mai repede de catre Congres. Indicele Dow Jones urcase cu 0,81%, iar Nasdaq, cu 1,17%.

In deschiderea sedintei de joi, insa, acest factor a influentat invers cotatia actiunilor, a observat Patrick O'Hare, de la compania de analiza financiara Briefing.com.

In conditiile in care Camera Reprezentantilor a adoptat miercuri planul de salvare a sectorului auto, acesta mai trebuie sa fie adoptat de Senat, unde se confrunta cu o opozitie republicana solida.

Printre perdantele debutului de sedinta se remarcau actiunile General Motors (GM), care se ieftineau cu peste 7%.

In plus, mai multe statistici economice au reamintit investitorilor de gravitatea crizei. Astfel, numarul cererilor de ajutor de somaj a urcat la un nivel nemaiatins din 1982, cu 573.000 de dosare depuse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri