Retailerul Carrefour, unul din cei mai mari comerciati cu amanuntul din Europa, nu va renunta la investitiile planificate pentru o expansiune rapida in Bulgaria, in ciuda crizei economice globale, au spus surse apropiate de companie, citate de Dnevnik.
Lantul de hipermarketuri a anuntat recent ca a incheiat un nou contract pentru deschiderea unui magazin de 10.000 mp in orasul bulgar Ruse. Hipermarketul urmeaza a fi inaugurat in cadrul centrului comercial Grand Plaza Mall, care are ca termen de finalizare anul 2010.

Potrivit reprezentantilor companiei, Carrefour si-a pregatit intrarea pe piata bulgara inca de acum cativa ani si va inaugura mai multe magazine in 2009, urmand a construi o retea de 30 supermarketuri si hipermarket-uri in urmatorii cinci ani, anunta NewsIn.

Carrefour l-a concediat in 18 noiembrie pe directorul executiv Jose Luis Duran, iar reprezentantii companiei au anuntat ca se vor concentra tot mai mult pe extinderea retelelor in tari cu economii emergente.

Carrefour a vandut recent un centru comercial aflat in constructie in Sofia catre fondul de investitii grecesc Assos Capital si vizeaza deschiderea de magazine in majoritatea marilor centre comerciale.

Carrefour, care detine aproape 15.000 hipermarketuri si supermarketuri in 30 de tari din intreaga lume, a raportat vanzari de peste 82 de miliarde de euro in 2007.

In Romania, Carrefour are 9.200 de angajati in reteaua de hipermarketuri si peste 1.000 de angajati in supermarketurile Carrefour Express. Compania a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, in crestere cu 42,2% fata de 2006.

Retailerul francez Carrefour a inregistrat in primul semestru din 2008, pe piata din Romania, vanzari totale de 508 milioane de euro, in crestere cu 40,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Carrefour Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, cu o crestere de 42,2% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri