Moneda americana s-a depreciat luni fata de yen, dupa ce atinsese vineri cel mai mic curs de schimb din ultimii 13 ani, in contextul in care Senatul Statelor Unite a respins planul de salvare a industriei auto, relateaza Reuters.
Vineri, yenul se apreciase pana la 88,10 yeni/dolar, pe platforma de tranzactionare EBS, atingand cel mai mare nivel din 1995, in urma anuntului privind sectorul auto american.

Euro s-a apreciat cu 0,8%, la 1,3478 dolari, dupa ce atinsese anterior 1,3497 dolari, cel mai mare nivel al ultimilor doua luni, potrivit NewsIn.

Dolarul s-a depreciat cu 0,3% in fata yenului, la 90,88 yeni, dupa ce atinsese minimul zilei, de 90,49 yeni, pe aceeasi platforma de tranzactionare. In acelasi context, euro s-a apreciat in fata monedei japoneze cu 0,5%, la 122,50 yeni.

Casa Alba a anuntat vineri ca are in vedere un ajutor de 700 miliarde dolari pentru prevenirea colapsului companiilor auto aflate in dificultate, dar presedintele Statelor Unite, George W. Bush a declarat luni ca actiunea nu va avea loc imediat.

Investitorii sunt de parere ca evolutia euro a fost sprijinita de comentariille recente ale oficialilor Bancii Centrale Europene (BCE), ce au starnit dubii cu privire la data si agresivitatea unei noi reduceri a dobanzii cheie.

Membrul consiliului guvernator al BCE, Yves Mersch, a declarat vineri ca dobana cheie mai poate fi redusa, dar o alta actiunea in acest sens trebuie luata cu intelepciune, pentru a lupta impotriva recesiunii.

Banca centrala americana, Federal Reserve, este asteptata sa reduca dobanda cu cel putin jumatate de punct procentual, la 0,5%, de la 1%, marti, in ultima zi din 2008 in care va fi discutata politica monetara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri