Petrolul s-a ieftinit ieri la inchiderea pietelor europene si a atins un nou nivel minim record din 2004 la New York, dupa publicarea statisticilor despre stocurile americane din SUA, dupa ce Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis o scadere record a productiei, scrie AFP.
Astfel, OPEC a decis sa coboare oferta de titei de pe piete cu 2,2 milioane de barili/zi.

Barilul de petrol Brent din Marea Nordului, cu livrare in februarie, era cotat la 46,41 dolari la Paris, la 20:00, ora Romaniei, in scadere cu 0,14 dolari comparativ cu nivelul de la finalul sedintei precedente.

La aceeasi ora, petrolul tranzactionat pe piata new-yorkeza, 'light sweet crude', cu livrare in ianuarie era cotat la 41,18 dolari, cu 2,42 dolari mai putin. Petrolul cotat pe piata americana se ieftinise pana la un nivel minim nemaiatins din 14 iulie 2004, de 40,20 dolari/baril.

Evolutia cursului petrolului a fost influentata de publicarea statisticilor despre stocurile americane, care au crescut peste estimari, saptamana trecuta, potrivit datelor publicate de departamentul american pentru energie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri