Bursele americane au deschis sedinta de ieri in urcare, in contextul in care piata este cuprinsa de optimism dupa relevarea noilor statistici ce indica o scadere a somajului din Statele Unite.
Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 51,69 puncte, sau 0,59%, la 8.876,03 puncte, in timp ce indicele Standard and Poor's a crescut cu 4,31 puncte, sau 0,48%, la 908,73 puncte.

Indicele compozit Nasdaq a urcat cu 5,80 puncte, sau 0,37%, la 1.585,11 puncte.

Rapoartele Departamentului Muncii, din Statele Unite au aratat ca numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a scazut cu 21.000 saptamana trecuta, peste asteparile analistilor, dupa ce atinsese in intervalul anterior cel mai mare nivel din ultimii 26 ani.

De asemenea, piata este animata de speculatiile privind carora presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama si secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, vor grabi eforturile pentru temperarea recesiunii, anunta Bloomberg.

"Interventiile Guvernului pentru sprijinirea economiei incep sa dea roade", este de parere un analist.
Potrivit unui consilier al lui Obama, acesta ar putea cere anul viitor Congresului aprobarea unui plan de stimuli economici de aproximativ 850 miliarde dolari, suma ce a crescut o data cu adancirea recesiunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri