Exporturile norvegiene de gaze naturale au avansat la un nou record de 342 milioane metri cubi/zi in intervalul de 24 de ore ce s-a incheiat ieri la ora 04.00 GMT, a anuntat Gassco, operatorul sistemului de conducte din Marea Nordului, informeaza Reuters.
Noul record, care a coincis cu o disputa intre Moscova si Ucraina, ce a dus la sistarea exporturilor din Rusia catre Europa, a depasit recordul stabilit in ziua precedenta, de 337 milioane metri cubi, a declarat Kjell Varlo Larsen, purtator de cuvant al Gassco.

"Am inregistrat recorduri istorice ieri si azi", a spus acesta. Norvegia este cel de-al doilea furnizor de gaze naturale pentru Europa, dupa Rusia, acoperind circa 16% din nevoile Uniunii Europene.

Larsen a spus ca volumele de gaz ce urmeaza sa fie livrate depind de furnizori si de cererea din piata, nu de Gassco.

Insa acesta a adaugat ca "suntem aproape de limita si e greu de crezut ca vom mentine acest nivel foarte ridicat al exporturilor pentru o perioada prea lunga de timp”, potrivit NewsIn.

"Capacitatea de transport a sistemului de conducte este de circa 350 milioane metri cubi pe zi, si poate chiar ceva mai mare, daca se include si noua legatura Tampen. Ne apropiem, deci, de limita capacitatii", a spus Larsen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri