Retailerul german de bricolaj Praktiker a raportat o scadere cu 1% a vanzarilor din 2008, in contextul scaderii cererii pe piata nationala, abandonand obiectivele de profit pe intregul an fiscal, relateaza Reuters.
Grupul a anuntat ca vanzarile in 2008 au atins 3,91 miliarde euro (5,32 miliarde dolari), in timp ce vanzarile in trimestrul ce a inclus sarbatoarea Craciunului au scazut cu 1,2%, pana la 893 milioane euro.

Datele vin in contextul in care numarul somerilor din Germania a crescut cu 18.000 in decembrie, peste asteptari, pentru prima data din februarie 2006, potrivit datelor oficiale prezentate de NewsIn.

Economia Germaniei a intrat in recesiune in al treilea trimestru din 2008, iar cele mai importante institutii economice au estimat ca aceasta se va comprima cu 2% sau mai mult in 2009, avand cea mai slaba performanta anuala dupa Al Doilea Razboi Mondial.

De asemenea, deprecierea valutelor a afectat vanzarile Praktiker pe piata internationala, unde grupul are aproximativ 100 de filiale deschise, in special in Europa de Est.

In Romania, de exemplu, unde compania are 25 magazine, leul s-a depreciat cu aproximativ 17% in fata euro, comparativ cu nivelul din octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri