Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a afisat o pierdere de circa 4,8 miliarde euro in al patrulea trimestru, dupa ce creditele si tranzactiile au fost afectate de cea mai grava criza financiara de la Marea Depresiune, relateaza Bloomberg.
Banca a anuntat ca pierderea reflecta si majorarea provizioanelor pentru creditele garantate cu obligatiuni si "de alte castiguri si costuri exceptionale". De asemenea, pierderea reflecta "conditiile exceptionale din piata, ce au afectat grav rezultatele din sectorul de vanzari si de tranzactii", arata un comunicat al bancii.

Deutsche Bank a fost de acord in septembrie sa preia Postbank in doua etape, in cadrul unei tranzactii de pana la 13 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Oficialii bancii au anuntat ca vor sa incheie preluarea a 30% din actiunile Postbank, pentru care au platit 2,8 miliarde euro, in primul trimestru din 2009. Deutsche Bank are posibilitatea sa mai cumpere 18% din actiuni, pentru 55 de euro/actiune, optiune ce poate fi exercitata in urmatorii trei ani de la completarea primei faze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri