Escrocheria Madoff ar putea avea circa trei milioane de victime directe si indirecte pe plan mondial, a estimat un cabinet de avocatura spaniol, ce a depus plangere in Statele Unite, relateaza AFP.
"Potrivit calculelor noastre, cel putin trei milioane de persoane au fost afectate de afacerea Madoff, trei milioane de particulari, care ar putea fi afectati direct sau indirect", a declarat cu ocazia unei conferinte de presa Javier Cremades, de la cabinetul de avocatura Cremades & Calvo Sotelo.

Avocatul a atras atentia ca estimarea a fost facuta folosind datele de la 13 cabinete de avocatura din lume, insarcinate cu apararea victimelor din 25 de tari.

Investitorul american Bernard Madoff este acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Mii de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri