Ford Motor Company a intrat pe piata in 1903, cand Henry Ford a semnat impreuna cu alti 11 asociati actul constituent al companiei. Dispunand de doar 28.000 de dolari, ce au dat nastere la ceea ce avea sa devina una dintre primele corporatii mondiale.
Ford Motor Company este una dintre putinele companii care pot fi identificate atat de strans cu istoria dezvoltarii industriei mondiale de la inceputul secolului XX.

Ca in majoritatea cazurilor, inceputurile companiei au fost modeste, nu de putine ori intampinand obstacole dificile.

Primul pas a fost facut o data cu cea dintai livrare, in 1903, la doar o luna de la infiintare, cumparatorul fiind un medic din Detroit.

Productie in masa

Cea mai mare contributie a companiei la dezvoltarea industriei de automobie a fost infiintarea liniei de asamblare in masa. Prima linie a fost implementata la uzinele din Highland Park (Michigan) si permitea muncitorilor sa faca aceeasi operatie la mai multe autovehicule care erau amplasate pe o banda rulanta. Aceasta metoda de lucru a permis companiei sa surclaseze nivelul de productie al competitorilor, si, in acelasi timp, sa creeze modele mai putin costisitoare.

Primele autoturisme

Dorinta lui Henry Ford a fost de a crea masini pentru clasa medie. Inca din 1903, compania a folosit primele 19 litere ale alfabetului pentru a boteza modelele create. In 1908 a fost lansat modelul T. In 1925, Ford a achizitionat Lincoln Motor Company, extinzandu-si productia la autoturismele de lux, iar in 1930 a fost creat departamentul Mercury, care producea masini la preturi medii.

O companie internationala

In 1967 Henry Ford II a infiintat Ford of Europe. In aceeasi perioada, compania si-a consolidat pozitiile detinute in SUA, Canada si Mexic prin infiintarea in 1971 a North American Automotive Operations. Ford Motor Company era la inceputul secolului compania unui singur om cu viziune. Azi este o corporatie care cuprinde nu mai putin de opt marci de autoturisme si un profit declarat la sfarsitul primului semestru de 1,2 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri