Banca centrala a Rusiei a anuntat ca va tipari aproximativ inca 3.200 miliarde ruble (92,03 miliarde dolari) pentru a acoperi deficitul bugetar din acest an, fara sa continue sa diminueze rezervele valutare ale tarii, relateaza Reuters.
Agentiile de rating supravegheaza atent nivelul rezervelor Rusiei, situate in continuare pe locul trei in lume, la 383,5 miliarde dolari, ce si-au pierdut o treime din valoare din cauza politicii bancii centrale, de depreciere treptata a rublei.

Guvernul Rusiei economiseste pentru perioadele dificile 222 miliarde dolari in conturi in valuta si va avea nevoie de circa 90 miliarde dolari pentru a acoperi deficitul bugetar. Multi analisti sustin ca masura va diminua si mai mult rezervele, anunta NewsIn.

"Aceasta sugestie este gresita din punct de vedere metodologic", a declarat intr-un interviu pentru Reuters presedintele bancii centrale rusesti, Alexei Uliukaiev.

"Rezervele noastre vor fi in 2009 cu 100 miliarde dolari mai mari decat estimau unii analisti si cu siguranta for putea fi folositi in scopuri corespunzatoare cu definitia internationala a rezervelor", a mai spus Ulyukayev.
Guvernul rus a luat in calcul un deficit bugetar estimat la 8% din produsul intern brut (PIB) in acest an, despre care Ulyukayev a spus ca este echivalent cu 3.200 miliarde ruble din fondul de rezerva de 137,3 miliarde dolari.

"La cursul valutar actual, suma ar echivala cu circa 90 miliarde dolari, ce trebuie sa fie vandute noua de guvern, iar noi vom tipari 3.200 miliarde ruble, bani ce vor fi utilizati pentru indeplinirea obligatiunilor bugetare", a mai spus Uliukaiev.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri