Grupul bancar italian UniCredit se asteapta ca economiile din centrul si estul Europei sa scada cu 0,8% in acest an, dupa ce in decembrie estima o crestere, a anuntat banca, care nu este insa ingrijorata in privinta situatiei din regiune, deoarece afacerile sale sunt diversificate.
UniCredit este grupul cu cele mai extinse afaceri in centrul si estul Europei, iar estimarile prezentate la Londra, in fata analistilor, se refera la 17 statedin regiune, inclusiv Romania, relateaza Reuters.

Ultima prognoza a UniCredit pentru Romania, anuntata in 12 februarie, indica o crestere economica de 0,6% pentru 2009, anunta NewsIn.

Pentru 2010, UniCredit estimeaza o crestere a regiunii central si est-europene cu 2,7%.

Grupul, al doilea ca valoare de piata din Italia, a asistat la o ieftinire semnificativa a actiunilor sale la bursa, pana la un nivel minim al ultimilor 12 ani, partial si ca urmare a expunerii in centrul si estul Europei.

In decembrie, directorul executiv adjunct al UniCredit, Roberto Nicastro, estima o crestere a economiilor din regiune cu 2-3%.

Nicastro a declarat, la Roma, ca banca italiana nu este ingrijorata de situatia din estul Europei, potrivit Reuters.

"Suntem diversificati in termeni de tari, pozitie si afaceri", a spus Nicastro.

Circa un sfert din veniturile UniCredit vin din centrul si estul Europei, iar aproape 14%din credite sunt acordate in regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri