Ben Bernanke, presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a spus marti, in fata Senatului, ca exista o perspectiva rezonabila ca recesiunea din Statele Unite sa ia sfarsit in acest an, daca interventia statului da rezultate, potrivit AFP, citat de NewsIn.
In cadrul unei declaratii semestriale in fata Congresului, Bernanke (foto) a ramas prudent in estimari, observand ca economia americana este inca intr-o "grava recesiune".

Seful Fed a indicat ca mizeaza pe diverse initiative ale autoritatilor pentru sustinerea economiei si a pietelor financiare. "Este esential sa continuam eforturile de relansare bugetara printr-o actiune ferma a statului, cu scopul de a stabiliza institutiile financiare si pietele", a spus presedintele Federal Reserve.

"Daca masurile luate de guvern, de Congres si de Federal Reserve reusesc sa readuca o anumita forma de stabilitate financiara, si doar in acest caz, dupa parerea mea, exista o perspectiva rezonabila ca actuala recesiune sa ia sfarsit in 2009 si ca 2010 sa fie un an de redresare", a estimat Bernanke.

Federal Reserve prevede, insa, ca refacerea economiei dupa actuala recesiune va dura, probabil, mai mult de doi sau trei ani, a mai spus Ben Bernanke.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri