Comisia Europeana a anuntat ca este "improbabila" o revizuire a criteriilor de aderare la zona euro, o astfel de hotarare putand afecta stabilitatea regiunii, relateaza AFP.
Chiar daca in cadrul summitului european din weekend s-au purtat discutii legate de o eventuala integrare accelerata in zona euro a tarilor din Europa Centrala, "concluzia a fost clara: propunerea de revizuire a criteriilor de aderare a fost respinsa", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, informeaza NewsIn.

"Aceasta a fost opinia majoritara, si, din moment ce este necesara o unanimitate pentru a schimba regulile, o modificare a acestora este putin probabila si putin previzibila", a adaugat acesta.

Oficialul a subliniat ca nu este in interesul niciunui stat din Uniune, din interiorul sau din exteriorul zonei euro, sa aiba dubii legate de stabilitatea si de credibilitatea zonei euro, pentru ca, daca exista dubii, "vom fi afectati cu totii".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri