In luna ianuarie productia industriala din zona euro a inregistrat o scadere de 17,3% in termenii anuali, fiind cel mai mare declin inregistrat in ultimii 20 de ani, se arata intr-un raport Eurostat.


Cele mai recente cifre despre productia industriala in zona euro indica faptul ca in primul trimestru al acestui an economia continua sa se contracteze cu o rata extrem de rapida.

Productia industriala a scazut cu 3,5% in luna ianuarie depasind estimarile analistiilor care preconizau o scadere de 4%.

Contractia brusca de 6% in productia de bunuri sugereaza ca investitiile facute in timpul crizei economice continua sa fie un factor cheie la baza acestei scaderi.

Evolutia sectorului industrial de la inceputul acestui an inseamna ca daca productia a ramas neschimbata in februarie si martie, acesta ar putea continua sa scada cu aproximativ 6% in primul trimestru, in conformitate cu declinul din trimestrul al patrulea. Acest lucru sugereaza ca PIB-ul ar putea sa se contracteze cu aproximativ 1,5% in primul trimestru, in conformitate cu scaderea din T4.

Pentru acest inceput de an recesiunea din zona euro pare sa se adanceasca. De asemenea, PIB-ul ar putea sa scada cu mai mult de 2% in acest trimestru, ceea ce inseamna ca estimarea specialistilor de 3% a PIB-ului in acest an ar putea fi optimista. Cu exceptia cazului in care masurile de stimulare vor fi mentinute in continuare, zona euro ar putea fi una dintre ultimele economii care va iesi din recesiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri