Ministrul francez al economiei Christine Lagarde a declarat ca a cerut conducerii grupului bancar Societe Generale (SocGen) sa nu mai acorde optiuni de cumparare de actiuni (stock-options) si sa nu le mai exercite pe cele acordate deja, relateaza Reuters.
"Chiar sper ca directorii Societe Generale vor avea simtul necesar pentru interesul general de a merge mai departe", a declarat Lagarde. "Ceea ce le cer este sa renunte la acordarea un astfel de optiuni in contextul actual", a precizat ministrul francez al economiei.

Presedintele Nicolas Sarkozy a criticat banca vineri pentru ca a acordat astfel de optiuni directorilor bancii, dupa ce institutia de creditare a cerut ajutor de la stat, ca sa faca fata crizei financiare, potrivit NewsIn.

Conducerea bancii a spus, insa, ca nu va exercita niciun fel de optiune de cumparare de actiuni, atat timp cat banca beneficiaza de ajutoare guvernamentale.

Astfel, banca franceza a anuntat vineri ca directorii sai au renuntat la optiunile de cumparare de actiuni aprobate de consiliul de administratie, cedand in fata criticilor guvernului si opiniei publice.

Intr-un comunicat publicat vineri dupa-amiaza, SocGen preciza ca, "pentru a favoriza o reintoarcere la o mai mare senitatate in dezbaterea privind remuneratia pe termen lung a conducerii", directorii se angajeaza sa renunte la aceste optiuni de cumparare de actiuni "atat timp cat Société Générale beneficiaza de un ajutor in fonduri proprii de la stat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri