Mai multi manifestanti care protestau fata de summitul G20, care are loc la Londra, au spart ieri geamurile unei sucursale a bancii Royal Bank of Scotland, iar unii au reusit chiar sa intre in cladire, insa au fost rapid opriti de fortele de ordine, transmite AFP.
Scutierii instalati in interiorul bancii au impins protestatarii care purtau cagule si incercau sa intre in sucursala. Unul dintre ei a reusit sa scrie cuvantul "vagabond" pe unul dintre geamurile cladirii, scrie 9AM.

Manifestatia, care a avut loc spre sfarsitul diminetii in cartierul londonez de afaceri, fusese pana atunci linistita, cu exceptia catorva scurte ciocniri cu politia.

Patru mii de persoane participa la proteste, potrivit politiei, care a mobilizat peste 10.000 de membri ai fortelor de ordine pentru summitul G20 de la Londra, informeaza NewsIn.





Scotland Yard a confimat intr-un comunicat ca "mai multe obiecte au fost aruncate asupra politistilor".

SUA si China au decis infiintarea unui grup pentru "un dialog strategic si economic"


Statele Unite si China au convenit sa stabileasca un grup pentru "un dialog strategic si economic", care sa se reuneasca mai tarziu anul acesta, la Washington, relateaza Reuters.

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, le-a cerut marti celor doua tari sa colaboreze mai strans pentru a scoate economia mondiala din recesiune, spunand ca aceasta cooperare ar putea evita formarea de divergente intre principalele economii si economiile emergente.

"Cele doua parti au decis sa stabileasca un Dialog SUA-China strategic si economic", a informat Casa Alba, dupa intalnirea dintre presedintii Barack Obama si Hu Jintao inainte de summitul G20 de la Londra.

"Cele doua parti vor avea prima runda de dialog la Washington vara aceasta", a spus el.

Potrivit Casei Albe, secretarul trezoreriei, Timothy Geithner si vicepremierul chinez Wang Qishan vor prezida discutiile economice.
Obama a spus, la inceputul discutiilor, ca spera ca cele doua parti vor consolida relatia, pentru a se face fata provocarilor mondiale.

Hu a subliniat angajamentul Chinei pentru consolidarea controlului macroeconomic si pentru extinderea cererii interne, potrivit Casei Albe. Cei doi lideri au convenit sa colaboreze pentru consolidarea sistemului financiar.

Obama s-a intalnit miercuri pentru prima oara cu presedintele Hu Jintao, in contextul in care cooperarea economica dintre cele doua puteri traverseaza o perioada tensionata si dupa un incident naval in Marea Chinei intre vase apartinand celor doua tari.

Cu mai putin de o luna inainte de reuniunea de la Londra, China a "hartuit", potrivit Washingtonului, o nava a marinei americane in Marea Chinei de Sud. Dupa aceea, banca centrala a Chinei a evocat inlocuirea dolarului ca moneda de rezerva internationala, o propunere respinsa imediat de americani.In ceea ce il priveste pe premierul chinez Wen Jiabao, el s-a declarat ingrijorat de "siguranta" investitiilor chineze in bonuri de tezaur americane.

Sursa foto: Mediafax



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri