Banca britanica HSBC, cea mai mare din Europa, analizeaza posibilitatea de a vinde trei din cele mai mari imobile de birouri pe care le detine pentru a face rost de 2,7 miliarde de lire sterline (3,98 miliarde dolari), relateaza publicatia Sunday Telegraph, citata de Reuters.
HSBC ar intentiona sa vanda cladirile si sa le foloseasca in continuare in sistemul sale & lease back, ce presupune vanzarea catre o companie a unui activ aflat in proprietate si pastrarea, in baza unui contract pe termen lung, a dreptului de uzufruct asupra acestuia, asigurand in acelasi timp lichiditati, scrie NewsIn.

Imobilele avute in vedere de HSBC sunt cele ale sediului bancii, din districtul financiar Canary Wharf, in Londra, cladirea in care se afla birourile din Paris si unele birouri din New York, relateaza publicatia britanica, fara a cita surse.

HSBC a rascumparat la finalul anului trecut cladirea zgarie-nori din Canary Wharf pentru 838 milioane lire sterline de la compania imobiliara spaniola Metrovacesa, aflata in dificultate dupa ce nu a reusit sa refinanteze un credit garantat cu imobilul.

HSBC, care tocmai a finalizat o majorare de capital record de 12,9 miliarde lire sterline, nu a putut fi contactata pentru a comenta informatia, precizeaza Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri