Ungaria va acorda imprumuturi de 170 miliarde forinti (777,1 milioane dolari) bancii de dezvoltare, detinuta de stat, MFB, fonduri ce provin din pachetul de ajutor de 25,1 miliarde dolari, acordat de Fondul Monetar International (FMI), a anuntat ministerul finantelor.
"Imprumutul ii va permite bancii MFB sa intruneasca obligatiile internationale de rambursare a banilor si sa mentina activitatile sale de creditare", arata un comunicat al ministerului finantelor, potrivit NewsIn.

Imprumutul va fi acordat in doua transe, urmand ca banca sa primeasca euro, lire sterline, dolari si yeni. Fondurile acordate MFB nu fac parte din activele de 600 miliarde forinti puse deoparte pentru acordarea de capital si garantii bancilor.

Guvernul Ungariei a acordat deja imprumuturi de aproximativ 400 miliarde forinti bancii OTP si de 120 miliarde forinti creditorului ipotecar FHB. De asemenea, oficialii de la Budapesta au fost de acord sa ofere FHB o majorare de capital de 30 miliarde forinti, provenite din pachetul de 600 miliarde forinti.

Ungaria a primit in octombrie 2008 un pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de FMI, evitand astfel un colaps financiar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri