Premierul rus Vladimir Putin nu va participa la summitul energetic al tarilor de la Marea Neagra, care va avea loc la Sofia saptamana aceasta, dar se va intalni cu omologul sau bulgar la Moscova, saptamana viitoare, a anuntat un purtator de cuvant.
Purtatorul de cuvant Dmitri Peskov a spus ca aceasta schimbare nu inseamna ca exista probleme in negocierile Moscovei cu Bulgaria si alte natiuni-cheie pe tema unui gazoduct din Rusia spre Europa, South Stream, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Activitatea continua, intr-o atmosfera foarte constructiva", a spus Peskov. "Ne asteptam la acorduri mai devreme sau mai tarziu...este totusi un proiect complicat, acest lucru nu este un secret", a declarat el.

Oficiali americani si din UE au criticat in privat South Stream, spunand ca el va spori independenta europeana fata de gazul rusesc. Europa se bazeaza deja pe Rusia pentru un sfert din gazul sau. UE promoveaza planul rival Nabucco, iar Bruxelles si Moscova sunt in competitie pentru a atrage tari de tranzit si furnizori pentru conductele lor.

Potrivit lui Peskov, in conditiile in care premierul bulgar Serghei Stanisev este asteptat la Moscova la 28 aprilie, nu avea niciun sens ca Putin sa-l intalneasca la Sofia acum. "S-a considerat ca este mai bine, daca Stanisev vine dupa conferinta pentru discutii", a spus el.
South Stream, proiect condus de Gazprom, va permite Moscovei sa ocoleasca Ucraina in livrarea de gaz catre Europa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri