Cererea mondiala de otel este estimata sa scada cu 14,9% in acest an, la 1,019 miliarde tone, cel mai accentuat declin de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, arata previziunile publicate de Asociatia Mondiala a Otelului (WSA), informeaza Reuters.
Cererea de otel din partea Chinei, cel mai mare producator si consumator, este estimata sa scada cu 5%, in contextul in care actuala criza economica a afectat exporturile tarii, potrivit NewsIn.

Cererea de metale, utilizate in constructii si in industria auto, urmeaza sa scada cu 36,6% in Statele Unite si cu 28,8% in Uniunea Europeana, potrivit acelorasi estimari.

Estimarea vine in contextul in care ArcelorMittal i-a anuntat in aprilie pe reprezentantii salariatilor ca va reduce productia din Europa cu peste 50%, de la sfarsitul lunii aprilie. Compania si-a redus deja productia cu 45% in al doilea trimestru din 2008, peste reducerea de 35% estimata in toamna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri