Viena a depasit orasul elvetian Zurich si a ajuns pe primul loc in clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume, arata rezultatele unui studiu anual intocmit de Mercer.
Geneva, un alt oras elvetian, ocupa pozitia a treia a clasamentului, in timp ce Vancouver se afla pe locul patru. A cincea pozitie a clasamentului este ocupata de Auckland.

Primele zece locuri ale clasamentului sunt dominate de orase germane si elvetiene, dintre care multe si-au mentinut pozitia din topul de anul trecut. Zurich, pe a doua pozitie, este urmat de Geneva (locul trei), Düsseldorf (locul sase), Munchen (locul sapte), Frankfurt (locul opt) si Berna (locul noua).

Bucurestiul a stagnat pe locul 108 din 215, in timp ce alte orase din regiune au inregistrat cresteri, rezultatele unui sondaj anual intocmit de Mercer.

In regiune, Zagreb a urcat de pe locul 106 pe 103, Bratislava a urcat 3 pozitii pana pe 88, iar Ljubljana a ajuns pe 78, in urcare de pe 82. Singura capitala din cadrul Uniunii Europene care s-a clasat sub Bucuresti este Sofia care a urcat, totusi, 4 pozitii pana pe 113.

Alte orase europene care s-au clasat sub nivelul capitalei Romaniei sunt: Belgrad (137), Sarajevo (157), Skopje (151), Kiev (162), Sankt Petersburg (164) sau Moscova (168).

Studiul din 2009 arata ca orasele europene se mentin in fruntea clasamentului. Parisul este pe a 33-a pozitie, iar Lyon pe a 37-a. In Marea Britanie, Londra este pe locul 38, in timp ce Birmingham si Glasgow impart locul 56.

Din Statele Unite, Honolulu ocupa a 29-a pozitie, iar din Asia, Singapore este pe locul 26, cel mai bine plasat oras asiatic, urmat de Tokyo, pe locul 35.

Top: Orase in care sa traiesti in 2008

Din cauza actualei crize financiare, "multinationalele incearca sa isi revizuiasca politicile internationale de afaceri pentru a reduce costurile. Numeroase societati prevad reducerea activitatilor internationale pe termen mediu sau lung si sa limiteze, daca este posibil, sistemele de remuneratie ale emigrantilor, chiar daca indemnizatiile compensatorii, bazate pe criteriile calitatii vietii, vor ramane o componenta esentiala a sistemului", a precizat Mercer.

Ultima pozitie a clasamentului, a 215-a, este ocupata de Bagdad. Sapte orase din Africa figureaza printre ultimele zece locuri: Kinshasa (207), Nouakchott (208), Pointe Noire (209), Khartoum (211), Brazzaville (212), Ndjamena (213) si Bangui (214).

Pentru prima oara in istoria acestui studiu, orasele au fost clasificate si in functie de infrastructura. Printre criterii se afla accesul la electricitate, la apa potabila, canalizare, retele telefonice si de internet, transport public, traficul rutier si oferta de zboruri de pe aeroportul localitatii.


Topul oraselor/calitatea vietii+infrastructura Topul oraselor/infrastructura
1. Viena 1. Singapore
2. Zurich 2. Munchen
3. Geneva 3. Copenhaga
4. Vancouver 4. Tsukuba (Japonia)
5. Auckland 5. Yokohama


Topul tarilor/Calitatea Vietii
Top 5 America
Top 5 Asia-Pacific Top 5 - Europa Top 5 Orientul Mijlociu&Africa
1. Vancouver 1. Auckland 1. Viena 1. Dubai
2. Toronto 2. Sydney 2. Zurich 2. Port Louis, Mauritius
3. Ottawa 3. Wellington 3. Geneva 3. Abu Dhabi
4. Montreal 4. Melbourne 4. Dusseldorf 4. Cape Town
5. Calgary 5. Perth 5. Munchen 5. Port Elizabeth (Africa de Sud)

Topul tarilor/Infrastructura
Top 5 America Top 5 Asia-Pacific Top 5 - Europa Top 5 Orientul Mijlociu&Africa
1. Vancouver 1. Singapore 1. Munich 1. Dubai
2. Atlanta 2. Tsukuba(Japonia) 2. Copenhaga 2. Tel Aviv
3. Montreal 3. Yokohama(Japonia) 3. Dusseldorf 3. Ierusalim
4. Toronto 4. Hong Kong 4. Frankfurt 4. Abu Dhabi
5. Washington 5. Tokyo 5. Londra 5. Port Louis, Mauritius


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri