Statele Unite ar putea cere ca zece dintre cele 19 banci care urmeaza teste de stres sa isi majoreze capitalul, potrivit unor surse avizate, miscare prin care oficialii spera sa calmeze temerile cu privire la solvabilitatea sectorului financiar, scrie The Wall Street Journal (WSJ), citat de NewsIn.
Numarul exact de banci afectate ramane in discutie, insa, printre acestea ar putea sa se numere Wells Fargo & Co, Bank of America si Citigroup, ca si o serie de banci regionale. Reprezentantii Wells, Bank of America si Citigroup au refuzat sa comenteze, mai scrie WSJ.

Administratia Obama a anuntat in februarie testele de stres, un proces prin care este analizata capacitatea unei banci de a suporta pierderi viitoare. La momentul respectiv, stirile au creat ingrijorare printre investitori si persoanele care detin depozite ca rezultatele ar putea fi folosite pentru inchiderea sau nationalizarea unora dintre cele mai slabe institutii din tara.

Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke si secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner au dat, insa, asigurari investitorilor ca niciuna dintre bancile care urmeaza teste de stres nu va fi lasata sa dea faliment si ca toate institutiile vor avea acces la fonduri guvernamentale, daca este nevoie.

Autoritatile de supraveghere din Statele Unite vor publica rezultatele testelor de stres aplicate celor mai mari 19 banci ale tarii abia joi, dupa ce unele institutii de credit, inclusiv Citigroup si Bank of America, au avut obiectii la solicitarea guvernului de a-si majora semnificativ capitalul.

Potrivit Bloomberg, intarzierea publicarii testelor de stres a urmat unei dezbateri interne in cadrul autoritatilor de reglementare din SUA in legatura cu modalitatea cea mai adecvata de a prezenta pietelor situatia celor mai mari banci americane, informatiile de acest tip fiind in mod normal rezervate inspectorilor bancari.

Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea. Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri