Premierul rus, Vladimir Putin, vrea sa se axeze pe legaturile economice cu Japonia in timpul vizitei de saptamana viitoare, dar este putin probabil sa ajunga la un consens cu privire la disputa care dureaza de zeci de ani, legata de unele insule.
In cadrul vizitei, ar urma sa fie semnate o serie de acorduri printre care si unul care vizeaza o centrala nucleara comerciala. Cotidianul financiar Nikkei il citeaza pe Putin spunand ca, prin acest acord, Rusia va putea sa asigure 25% din nevoia de energie nucleara a Japoniei, de la 15% in prezent, potrivit NewsIn.

De asemenea, Rusia cauta finantare si pentru alte aproximativ 200 de proiecte din Japonia, ce vizeaza, printre altele, sectoarele auto, energie, aero-spatiale, comunicatii si productia de otel.

"Vom prezenta oficialilor niponi o lista de proiecte pentru cooperare economica", a declarat Putin, citat de Nikkei, in legatura cu vizita sa de trei zile, care va incepe luni.

"De asemenea, ne asteptam sa fie semnate mai multe acorduri inter-guvernamentale", a mai spus acesta.

Legaturile economice si de afaceri dintre Rusia si Japonia se afla intr-o crestere continua, in contextul in care Japonia este interesata de piata rusa de consum, in plina ascensiune, si de industria sa petroliera si de gaze naturale.

In acelasi timp, Rusia cauta finantari nipone pentru dezvoltarea regiunilor sale din Orientul Indepartat.
Insulele care prezinta motiv de disputa intre cele doua state - cunoscute in Rusia sub numele de insulele Kurile de Sud si in Japonia drept Teritoriile de Nord - se afla intr-un teritoriu piscicol bogat, situat langa regiunile petrolifere si de gaze naturale din Rusia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri