Inflatia din Franta s-a temperat luna trecuta pana la cel mai mic nivel din 1957, iar economistii spun ca va sprijini cererea de locuinte, in timp ce oamenii de afaceri sunt de parere ca investitiile in industrie vor scadea.
Preturile de consum au urcat cu 0,1%, atat fata de luna martie cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor armonizate la standardele Uniunii Europene (UE) publicate miercuri de insititutul de statistica INSEE.

Analistii estimasera o accelerare a inflatiei, atat cu o rata lunara cat si anuala, de 0,2%. In acest context, oamenii de afaceri se asteapta ca investitiile sa scada cu 18% in 2009, fata de estimarile din ianuarie, de 12%.

In acelasi timp, indicele preturilor de consum din Spania a scazut luna trecuta pana la cel mai mic nivel din ultimii 47 de ani, cu 0,2%, peste asteptarile analistilor.

"Ne asteptam ca inflatia sa se tempereze in continuare pe timpul verii, la o rata negativa de 1,2%", a declarat un strateg.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri