Politia financiara franceza a perchezitionat sediile locale ale Natixis, Banques Populaires si Caisses d'epargne, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Parchetul parizian a precizat ca politistii au confiscat documente in cadrul unei anchete preliminare deschise de catre procuratura la jumatatea lui martie, dupa ce 90 de actionari minoritari ai Natixis au depus plangeri. Natixis este o filiala comuna a Caisses d'epargne si a Banques populaires, informeaza NewsIn.

Cei care au depus plangerea au acuzat "prezentari inexacte de conturi, raspandirea de informatii inexacte in piata, distribuirea de dividende fictive, fals, uz de fals si mai ales abuz de bunuri sociale".

Reprezentantii celor trei institutii nu au vrut sa faca niciun fel de comentarii.

Pentru conducatorii Asociatiei de aparare a actionarilor minoritari (Adam), conducerea Natixis a prezentat cu buna stiinta o imagine inselatoare a conturilor bancii.

"Am primit 3.000 de plangeri ale victimelor care acuza ca li s-a cerut foarte insistent de catre banca sa devina actionari ai Natixis si care au pierdut totul", a declarat presedintele Adam, Colette Neuville, care considera ca perchezitiile sunt "o veste buna".

Infiintata in 2006, banca Natixis a afisat pentru primul trimestru al anului o pierdere neta de 1,8 miliarde euro, incheind pe rosu al patrulea trimestru consecutiv, in contextul crizei financiare internationale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri