Dolarul american s-a depreciat pana la o cotatie minima de la inceputul acestui an si se apropie de cea mai mare ieftinire saptamanala din ultimele doua luni, ca urmare a ingrijorarilor in crestere legate de posibilitatea ca SUA sa-si piarda ratingul 'triplu A', relateaza Reuters.
Euro a atins o cotatie maxima in fata monedei americane de 1,4042 dolari si se tranzactiona cu 1,4036 dolari in jurul orei 20:15, ora Romaniei, potrivit datelor Reuters.

Indicele dolarului se apropie de o scadere cu 3,6% in aceasta saptamana, cea mai grava din martie. De la inceputul acestei luni, indicele a pierdut peste 5%, una din cele mai mari scaderi lunare din ultimii 25 de ani, informeaza NewsIn.

Ingrijorarile legate de ratingul suveran al Statelor Unite au aparut dupa ce Standard & Poor's a coborat, joi, la 'negativa' perspectiva calificativului Marii Britanii si au atras vanzari masive de actiuni si bonduri americane, care si-au revenit, insa, vineri.

Decizia legata de ratingul Marii Britanii au atras atentia asupra deficitelor in crestere ale Statelor Unite, alimentate de eforturile fara precedent ale Trezoreriei si Federal Reserve de a sustine sistemul financiar.

Decizia S&P "a deschis pentru dolar o foarte ingrijoratoare cutie a Pandorei", a avertizat Matthew Strauss, strategist valutar la RBC Capital Markets din Toronto, citat de Reuters. "Este mult prea devreme sa spunem daca aceasta este urmatoarea mare tema care va influenta evolutia dolarului SUA, dar scoate in evidenta riscul ca aceasta sa devina un subiect major", a adaugat el.

Dolarul a suferit presiuni mari in ultimele saptamani, in conditiile in care optimismul in crestere ca partea cea mai rea a crizei globale a trecut si-a lasat amprenta asupra sumelor plasate in active denominate in dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri