BMW a demarat propriul turneu de prezentare a gamei de modele Seria 5, in cadrul unui eveniment care se desfasoara in Europa Centrala si de Est. Virful de lance M5 a putut fi testat la Baneasa.

Constructorul german de automobile Bayerische Motoren Werke (BMW) AG a dat, incepind de ieri, startul in campania Zilele performantei BMW, manifestare in cadrul careia potentialii clienti ai companiei vor putea conduce modelele Seria 5.

In Romania, evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua saptamini. Potrivit declaratiilor Alinei Rancu, responsabil cu relatiile publice in cadrul Automobile Bavaria, modelele vor putea fi supuse la drive-teste in toate marile orase din tara unde BMW are reprezentante. Bucurestiul a dat startul, iar pe lista se mai afla Constanta, Cluj-Napoca si Tirgu-Mures, Iasi, Pitesti, Craiova, Sibiu, Arad, Brasov si Timisoara. Evenimentul de la Bucuresti s-a desfasurat pe una dintre pistele Aeroportului International Baneasa.

Diesel de 272 de cai-putere

BMW 535d a impresionat prin acceleratia pe care o ofera motorul diesel de 3,5 litri. Cu 6,6 secunde la 100 de kilometri, propulsorul este capabil sa dezvolte 272 de cai-putere. Cuplul maxim atinge 560 Nm la 200 de rotatii pe minut.

xDrive pe limuzina

Pentru cei care nu doresc sa achizitioneze un X5 sau pe fratele mai mic al acestuia, X3, BMW a extins sistemul xDrive si pe variantele berlina si touring. Spre exemplu, Modelul 530xi dezvolta 258 de cai- putere, indeajuns incit sa atingi 100 de kilometri pe ora in 6,8 secunde. Diferenta fata de acelasi model fara acest sistem de tractiune integrala este de 0,3 secunde la 100 km/h.

Arma anti-Lamborghini

Cireasa de pe tort a constituit-o virful de gama M5, care a putut fi condus, in linie dreapta, cu pedala de acceleratie impinsa aproape de maximum.

Nici sa nu va ginditi ca am epuizat toti cei 507 cai-putere pe care ii dezvolta motorul de 10 cilindri in V, pentru ca acest model are o viteza de top de 305 kilometri la ora. Prin noul virf de lance, BMW se arunca cu M5 in lupta directa cu constructorii de masini pur sportive, cum ar fi Lamborghini, cu modelul Gallardo, sau Porsche cu 911 Turbo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri