Ungaria va majora cu 5% pretul gazelor naturale destinate gospodariilor, incepand cu 1 iulie, din cauza unei cresteri echivalente a taxei pe valoarea adaugata (TVA), a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului, Domokos Szollar, potrivit Reuters.

Purtatorul de cuvant a fost citat pe pagina web a postului national de radio, spunand ca pretul la gaze naturale va fi redus din octombrie, odata cu inceperea sezonului de iarna, pentru a reflecta tendinta de scadere a preturilor la energie, vizibila inca de anul trecut, conform NewsIn.

Oficiali guvernamentali nu au putut fi contactati pentru a oferi comentarii suplimentare. Gospodariile ungare sunt dependente intr-o mare masura de gazele naturale destinate incalzirii locuintelor, energia provenind in principal din Rusia.

Pretul gazelor naturale reprezinta o problema politica foarte sensibila, partidul conservator Fidesz, aflat in opozitie, cerand des ieftinirea acestuia. Preturile la gaze naturale au scazut deseori sub costul de import in anii trecuti, cauzand pierderi diviziei ungare a grupului german E.ON, ce se ocupa cu distribuirea gazelor naturale in Ungaria.

Purtatorul de cuvant al diviziei ungare a E.ON, Istvan Kutas, a declarat pentru Reuters ca majorarea pretului, planificata pentru luna iulie, ar putea duce la o reducere a pierderilor, insa deocamdata nimic nu este sigur pana la publicarea decretului guvernamental ce va reglementa pretul.

"Discutiile cu guvernul privind compensarea pierderilor nu s-au sfarsit, ci vor continua", a precizat acesta. Conform E.ON, pierderile s-ar ridica la "zeci de miliarde de forinti", a incheiat Kutas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri