Actionarii Hypo Real Estate Holding AG au aprobat o crestere de capital realizata cu ajutorul guvernului, actiune care pune bazele primei nationalizari din Germania din anii '30, relateaza Bloomberg.
Fondul german de salvare a bancilor, Soffin, care detinea deja peste 47% din Hypo Real Estate, va injecta 2,96 miliarde euro pentru preluarea controlului total al companiei, au anuntat oficialii acesteia printr-un comunicat. Investitorii au aprobat planul in cadrul intrunirii extraordinare de marti.

Hypo Real Estate s-a prabusit in septembrie, dupa ce divizia sa din Dublin, Depfa Bank Plc, nu a putut sa stranga fonduri pe termen scurt, in contextul crizei financiare. Compania a avut nevoie de 102 miliarde dolari in linii de creditare si garantii din partea guvernului si institutiilor nationale financiare de top si va avea nevoie de alte injectii de capital, anunta NewsIn.

Banca, specializata in sectorul imobiliar, se confrunta cu probleme grave, in pofida garantiilor de zeci de miliarde de euro ce i-au fost deja acordate.

Analistii din cadrul JP Morgan au calculat ca numai Commerzbank, Deutsche Postbank, Hypo Real Estate si Aareal Bank detin active toxice de circa 93 miliarde euro si ar putea inregistra pierderi din deprecierea activelor de 34 miliarde euro.

Germania a fost una dintre primele economii afectate de criza mondiala, insa raspunsul a fost pana acum redus si lent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri