Directorul general executiv al grupului OMV din Austria, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat ca exista resurse suficiente de gaze naturale in Azerbaidjan si in nordul Irakului pentru gazoductul Nabucco si ca trebuie sa fim optimisti in legatura cu acest proiect.
"Niciodata nu a fost un moment mai bun pentru demararea proiectului Nabucco, ca acum. Si aceasta intrucat Europa are nevoie de un coridor pentru furnizarea de gaze naturale. Acest proiect se bucura de sprijin si la Bruxelles, dar si din partea tarilor participante. Ne aflam in mijlocul negocierilor pentru un acord interguvernamental si speram ca acesta sa fie semnat in acesta vara. Decizia finala ce vizeaza investitiile va depinde de capacitatea proiectului", a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, prezent in Romania, la demararea constructiei centralei electrice pe gaze a Petrom, de la Brazi (judetul Prahova), de 860 MW, investitie de peste 500 milioane euro, anunta NewsIn.

Este pentru prima data cand grupul OMV din Austria, actionarul majoritar al Petrom, va intra pe productie si comercializare de energie electrica. Alte doua centrale electrice vor fi construite de OMV in Turcia si Germania.
OMV detine 51,01% din actiunile celei mai mari companii din Romania, Petrom.

Proiectul Nabucco va lega Marea Caspica de Austria, tranzitand Turcia, pentru a reduce dependenta Europei de gazul rusesc. Conducta Nabucco va porni din Turcia, trecand prin Bulgaria, Romania si Ungaria, si va ajunge pana in apropierea Baumgarten (vestul Baumgarten) – avand o lungime totala de 3.300 km. In prezent, actionarii consortiului sunt OMV, MOL, Transgaz, Bulgarian Energy Holding, BOTAS si RWE. Capacitatea planificata pentru etapa finala de dezvoltare este de 31 miliarde metri cubi. Investitiile totale cumuleaza, in prezent, 7,9 miliarde euro. Nabucco ar putea fi data in folosinta in 2014.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri