Fostul presedinte al grupului bancar Royal Bank of Scotland (RBS), Fred Goodwin, acuzat ca a adus institutia de credit in pragul falimentului a acceptat o reducere cu 200.000 lire (234.000 de euro) a pensiei anuale, scrie BBC News.
El si-a redus deja pensia de 0,7 milioane de lire sterline(0,82 mil. euro) pe an prin retragerea unei sume de 2,7 milioane de lire (3,1 mil. euro) din fondul sau de pensii. Daca oferta va fi acceptata, pensia anuala se va ridica la 350.000 de lire sterline (410.000 euro).

Goodwin a facut aceasta oferta dupa ce RBS l-a amenintat cu actiuni in justitie. Conform BBC, guvernul britanic si RBS vor accepta oferta facuta de fostul presedinte al grupului bancar, relateaza NewsIn.

Guvernul are putere decizionala in acest caz pentru ca detine 70% din RBS ca urmare a unei operatiuni prin care a injectat 20 miliarde de lire (23,5 mld. euro) in grupul bancar pentru a evita falimentul.

Acordul dintre parti ar mai putea starni critici pentru ca Fred Goodwin va beneficia in continuare de o pensie mult mai mare decat cea pe care ar fi primit-o in cazul in care ar fi fost concediat.

RBS aproape a intrat in faliment in perioada in care Goodwin a fost presedinte, ca urmare a crizei creditelor, nivelului ridicat de credite neperformante si datoria acumulata dupa achizitia bancii olandeze ABN Amro.

Fred Goodwin a fost cel care a planificat cumpararea bancii olandeze ABN Amro in 2008, tranzactie ce s-a aflat la originea unor pierderi enorme, de 27 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri