Cresterea salariala din Ungaria s-a temperat in aprilie, conform datelor statistice, din cauza numarului mai mic de zile lucratoare si a numarului mai mare de angajari in sectorul public, ce a adus salarii mai mici, scrie Reuters.
Salariul mediu brut a crescut in aprilie cu 3,5%, in termeni anuali, dupa un avans de 4,3% in martie, conform datelor publicate de biroul de statistica KSH, anunta NewsIn.

In sectorul public, salariile au scazut cu o rata anuala de 0,9%, dupa un declin de 0,6% in martie. In sectorul privat, salariile au urcat cu 5,3%, de la 6,3% in martie.

"In sectorul privat, ritmul mai temperat de crestere se datoreaza in mare parte numarului mai mic de zile lucratoare", a spus Erika Molnarfi, statistician in cadrul KSH.

Salariul real a scazut in primele patru luni cu 2,2%, in termeni anuali. Astfel, ungarii au castigat 122.916 forinti (circa 440 euro) in medie, in aprilie.

In Romania, castigul salarial mediu net a crescut in aprilie cu 0,4% (6 lei) fata de martie, pana la 1.408 lei (336 euro), datorita acordarii unor prime de Paste, a unor sume din profitul net si a realizarilor de productii mai mari.

Castigul brut a fost salarial mediu de 1.930 lei (460 euro) in a patra luna din acest an, cu 0,4% peste nivelul din luna precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri