Grupul Sony a anuntat ca isi va reduce forta de munca cu pana la 10.000 de salariati, ca urmare a implementarii unui program draconic de restructurare.

Reducerea de personal reprezinta circa7% din totalul salariatilor si se va infaptui pana cel tarziu in martie 2008.

Circa 4.000 de angajati din Japonia vor fi dati afara, iar restul de 6.000 din celelalte tari in care Sony detine operatiuni.

De asemenea, Sony va vinde 11 din cele 65 de fabrici pe care le are in proprietate.

In ultimul timp, Sony, care este condus pentru prima data in istoria sa de un presedinte non-japonez, a pierdut constant teren in favoarea concurentilor, mai ales in segmente in care in trecut facea legea.

Compania care a inventat Walkman-ul, un simbol al succesului, a fost umilita in ultimii ani de vanzarile uriase ale iPod-ului de la Apple si nu a reusit sa faca la timp trecerea de la ecranele cu tub catodic clasic, la televizoarele cu ecran plat.

Harta fortei de munca Sony:

Japonia - 41,1%
America de Nord -18%
Europa - 10,4%
Africa/Orientul Mijlociu - 12,8%
Asia - 5,6%
America Latina - 2,1%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri