Citigroup Inc, care a primit un ajutor de 45 miliarde dolari din partea guvernului Statelor Unite, va creste salariile de baza cu pana la 50% pentru compensarea reducerii primelor anuale, a declarat o sursa apropiata situatiei.
Cea mai mare crestere salariala va fi aplicata angajatilor din sectorul de investitii bancare, a mai spus sursa, relateaza Bloomberg potrivit NewsIn.

Angajatii diviziilor de servicii bancare de larg consum, carduri de credite, departamentul juridic sau administrarea riscurilor vor beneficia de o crestere mai modesta a salariilor. De asemenea, compania vrea sa ofere noi optiuni pentru fidelizarea angajatilor, dupa ce titlurile Citigroup s-au ieftinit cu 85% in ultimul an.

Astfel, banca se alatura rivalilor sai Morgan Stanley si UBS AG, care au implementat masuri similare de crestere a salariilor directorilor si angajatilor.

Luna trecuta, Morgan Stanley a anuntat ca va creste plata de baza a celor mai multi directori ai sai si va dubla salariul directorului executiv Colm Kelleher.

"Citi continua sa analizeze metode de compensare a angajatilor, conform standardelor de pe piata, in contextul actualului mediu economic. Orice ajustari salariale nu au ca obiectiv cresterea compensatiilor anuale, ci mai degraba ajustarea balantei intre compensatiile fixe si cele variabile", a declarat marti purtatorul de cuvant al grupului, Stephen Cohen.

Administratorii banci au inceput sa ii informeze saptamana aceasta pe angajati cu privire la schimbarile salariale, potrivit unui articol aparut marti in cotidianul New York Times.

Platile compensatorii si primele reprezinta cele mai mari cheltuieli operationale ale Citigroup. Anul trecut, acestea s-au ridicat la 32,4 miliarde dolari, in scadere cu 4,3% fata de 2007.

Banca a inregistrat pierderi nete record de 28 miliarde dolari in 2008, fata de profitul de 3,62 miliarde dolari din 2007.

La randul sau, banca UBS a urcat plata de baza cu 50%, iar Bank of America Corp, care a cumparat Merrill Lynch & Co, anuntase in martie ca ar putea creste salariile pentru echilibrarea compensatiilor totale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri