Sinopec, cea mai mare rafinarie petroliera din China, a ajuns la un acord pentru cumpararea companiei elvetiene Addax Petroleum Corp, pentru 7,24 miliarde dolari, marcand cea mai mare achizitie internationala a unui grup chinez, arata Reuters.
Oferta companiei Sinopec International Petroleum Exploration and ProductionCorp de 52,80 dolari canadieni/actiune, dupa castigarea unui licitatii la care a participat si compania Korea National Oil Co, reprezinta o prima de 16% peste pretul actiunilor Addax la inchiderea sedintei.

Analistul Gordon Kwan din cadrul grupului Mirae Asset este de parere ca oferta de aproximativ 8,27 miliarde dolari canadieni este corecta, avand in vedere proeminenta pretului petrolului si riscurile proiectului, potrivit NewsIn.

"In cazul in care Sinopec va semna contractul de cumparare a Addax, actiunea va fi cea mai mare de acest fel, din industria petroliera din China, dupa valoare", a spus analistul.

Actiunile Addax s-au apreciat cu 7,3%, la 48,96 dolari canadieni/actiune, in sedinta bursiera de miercuri, de la Toronto, Canada.
Titlurile China Petroleum & Chemical (Sinopec) au deschis sedinta de joi in urcare cu 1,8%, la 5,69 dolari Hong Kong, pe fondul optimismului in ceea ce priveste cumpararea activelor Addax pentru dezvoltarea diviziei upstream.

Addax a avut o evolutie rapida de la formarea sa, in urma cu 15 ani, de catre directorul executiv Jean Claude Gandur.

Compania cu sediul central la Geneva si listata la bursa din Toronto, denumita dupa o antilopa africana, a produs in medie 136.000 de barili/zi anul trecut, de la rezerve de 537 milioane barili in campurile maritime si continentale din Vestul Africii si regiunea Kurdistan a Irakului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri