Casa de moda italiana Versace a raportat luni o imbunatatire a vanzarilor din mai si iunie, fata de lunile anterioare, a declarat presedintele companiei, Santo Versace.
Versace a spus ca vanzarile si consumul s-au imbunatatit puternic in cele doua luni, fata de performantele companiei de la inceputul anului.

"Vanzarile Versace au crescut, dar se pare ca e tendinta generala a pietei", a declarat presedintele companiei, adaugand ca in ultimele doua luni cererea s-a mentinut la un nivel pozitiv.

"Totusi, nu putem anunta inca sfarsitul crizei", a mai spus acesta.

Marcile de lux au fost afectate sever de incetinirea cresterii economice, in timp ce chiar si persoanele foarte bogate ar redus cheltuielile, potrivit NewsIn.

Veniturile Versace au scazut cu 13,4% in primul trimestru, "dar compania a afisat totusi rezultate nete pozitive", potrivit unui raport publicat luna trecuta.

Sectorul italian al bunurilor de lux se asteapta la o scadere cu 21% a castigurilor inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA), din cauza scaderii vanzarilor, a aratat asociatia companiilor din industrie, Altagamma.

Economia Italiei a scazut cu un nivel record de 2,6% in primul trimestru, comparativ cu perioada precedenta, marcand cea mai ampla comprimare a produsului intern brut din 1980, cand datele au inceput sa fie adunate.

De asemenea, conform unor date publicate saptamana trecuta, rata somajului a crescut in primul trimestru la cel mai inalt nivel din ultimii trei ani, iar numarul de angajari a scazut pentru prima data din 1995, in contextul in care recesiunea continua sa afecteze grav piata italiana a muncii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri