Statele G8 nu ar trebui sa presupuna ca o revenire economica globala este aproape, a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-o scrisoare trimisa gazdei summitului G8, premierul italian Silvio Berlusconi.
In scrisoarea datata din 1 iulie, se arata ca interventiile bancilor centrale si ale guvernelor se pare ca "au intrerupt scaderea economiei globale", prin stabilizarea pietelor financiare si sprijinirea cererii, relateaza Reuters, citeaza NewsIn.

"Totusi, 2009 ramane un an periculos. Castigurile recente ar putea fi usor pierdute si ritmul revenirii economice in 2010 este departe de a fi cert", a spus Zoellick.

Recesiunea economiei mondiale, reforma sistemului financiar, problemele climatice si criza din Iran vor fi principalele puncte din agenda liderilor G8, ce se vor reuni de miercuri pana vineri la Aquila, orasul italian distrus in urma unui seism.

Pentru aceasta reuniune, la care vor lua parte atat statele G8 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia si Rusia, alaturi de Uniunea Europeana), Italia a convocat un cadru extins, alaturi de alte 17 tari si o serie de organizatii internationale.

Cea mai grava criza economica ce a lovit lumea dupa razboaiele mondiale va fi unul dintre subiectele majore ale summitului. Chiar daca punctul critic pare sa fi trecut, revenirea economica este inca nesigura.

Potrivit declaratiilor lui John Kirton, directorul grupului de cercetare pentru G8 din cadrul Universitatii din Toronto, summitul va fi ocazia "unei dezbateri aprinse cu privire la momentul potrivit pentru trecerea de la relansare la o strategie de iesire din criza" si cu privire la retragerea programelor de sustinere ce au dus la accentuarea deficitelor publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri