Directorii Goldman Sachs au vandut actiuni de aproape 700 milioane dolari dupa colapsul bancii Lehman Brothers, din septembrie 2008, conform unor rapoarte ale comisiei valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC).
Cele mai multe dintre vanzari au fost facute in acea perioada in care banca de investitii a primit 10 miliarde dolari din cadrul programului pentru eliminarea activelor toxice.

Dupa ce a supravietuit crizei, analistii estimeaza ca aceasta va raporta castiguri pentru al doilea trimestru. Astfel, datele arata ca oficialii bancii au vandut actiuni in valoare de 691 milioane dolari, potrivit NewsIn.

In septembrie 2008, la putin timp dupa falimentul Lehman Brothers insa inainte ca Trezoreria americana sa prezinte planurile sale de salvare a industriei bancare, grupul Berkshire Hathaway Inc controlat de Warren Buffett a investit cinci miliarde dolari in Goldman Sachs, cumparand actiuni preferentiale si optiuni pentru titluri ordinare.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune. Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri