Companiile mari din tarile emergente sustin ca tin cont de criteriile sociale, de mediu si de buna guvernare in realizarea investitiilor, in pofida crizei economice, potrivit unui nou raport publicat miercuri de International Finance Corporation (IFC), membra a grupului Bancii Mondiale.
Raportul "Investitia sustenabila in piete emergente, neatinsa de criza financiara" ce prezinta puncte de vedere pre-criza (2007), respectiv din mijlocul crizei (2009) evidentiaza ca managerii considera aceste criterii drept prioritare, chiar si in conditiile unei ingustari a portofoliului si a unei diminuari a profitului.

Astfel, in 2009, 46% dintre detinatorii de capital au sustinut puternic declaratia "Criteriile de mediu, sociale si de buna guvernare sunt o parte importanta a cercetarii noastre, a portofoliului managerial si a selectiei managementului", in crestere de la 36% in 2007.

In plus 78% dintre acestia considera ca importanta celor trei criterii a fost amplificata de criza apreciind, totodata, ca acestea vor fi folosite tot mai mult de-a lungul timpului, se mai arata in raportul citat de NewsIn.

"Una dintre lectiile pe care le putem lua din aceasta criza este ca, pe termen lung, veniturile sanatoase depind de productivitatea si sustenabilitatea capitalurilor, manageriate cu prudenta si incluzand criterii sociale, de mediu si de buna guvernare", a declarat vicepresedintele pentru servicii de consultanta in afaceri al IFC, Rachel Kyte.

Criza financiara a adus in atentie investitiile traditionale, in care castigurile obtinute sunt singurul criteriu de care se tine cont. Includerea criteriilor de mediu, sociale si de buna guvernare in procesul investitional aduce un avantaj operatiunilor companiilor si conduce la sustenabilitatea lor pe termen lung, se mai arata in raportul realizat de Economist Intelligence Unit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri