Nivelul somajului din Marea Britanie a atins in trimestrul al doilea ce s-a incheiat in luna mai cel mai inalt nivel din ianuarie 1997, desi numarul persoanelor ce au solicitat ajutoare de somaj a crescut cu mult sub estimari luna trecuta, relateaza Reuters.
Institutul national de statistica din Marea Britanie a anuntat ca numarul cererilor de somaj a crescut cu 23.800 in luna iunie, sub estimarile analistilor, ce indicau o crestere de 40.500 si sub cifra revizuita pentru luna mai, de 30.800 cereri, scrie NewsIn.

Cu toate acestea, numarul cererilor de somaj a inregistrat o crestere de 4,8%, cea mai mare din noiembrie 1997.

Numarul de someri a crescut cu 281.000 in trimestrul ce s-a incheiat in luna mai, cea mai mare majorare trimestriala de la inceperea masuratorilor, in 1971, ducand rata somajului la 7,6%. Aceasta este cea mai mare rata a somajului inregistrata din ianuarie 1971 si a depasit estimarile analistilor, de 7,4%.

Cifrele sunt in conformitate cu estimarile oficiale, ce arata ca somajul va continua sa creasca, in ciuda stabilizarii conditiilor economice.

Veniturile medii, incluzand primele, au inregistrat cea mai mare crestere din decembrie, avansand cu 2,3% in trimestrul ce s-a incheiat in luna mai, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, excluzand primele, veniturile medii au crescut cu 2,6% in perioada analizata, cel mai mic nivel de la inceperea masuratorilor, in 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri