Banca americana JPMorgan Chase & Co a anuntat joi cresterea cu 36% a profitului net obtinut in al doilea trimestru din 2009, la 2,72 miliarde dolari, soliditatea diviziilor de retail si investitii bancare compensand pierderile din creditare, relateaza Reuters.
In perioada similara din 2008, JPMorgan a raportat un profit net de doua miliarde dolari.

Profitul pe actiune a scazut la 28 centi, fata de nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2008, de 53 centi pe actiune.

Veniturile au urcat cu 41%, la 27,71 miliarde dolari, marcand o performanta record pentru banca.

Banca a mai anuntat provizioane pentru credite neperformante de 9,7 miliarde dolari, in crestere fata de perioada similara din 2008, cand nivelul provizioanelor se ridica la 4,29 miliarde dolari, insa sub nivelul din primul trimestru, de 10,07 miliarde dolari.

JPMorgan a achitat in iunie datoria de 25 miliarde dolari obtinuta de la guvernul american prin programul TARP (Troubled Asset Relief Program), destinat sustinerii sectorului financiar bancar, fiind cea mai mare banca americana care a platit datoria federala.

Banca a mai anuntat ca va permite Trezoreriei americane sa vanda garantiile oferite guvernului, sub forma de pachete de actiuni, decat sa le rascumpere la un pret ridicat.

In al doilea trimestru din 2009, banca americana a oferit credite noi in valoare de 150 miliarde dolari catre consumatori.

JPMorgan este considerata cea mai puternica banca a lumii, conform unui clasament realizat de revista de specialitate The Bankers.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri