Numarul de turisti ce au vizitat Marea Britanie a scazut in 2008 pentru prima oara in ultimii sapte ani, la 31,9 milioane vizitatori straini, reprezentand cea mai mica cifra de la atentatele din Statele Unite, din 11 septembrie 2001.
Numarul de turisti a scazut cu 2,7% in 2008, fata de anul precedent, la 31,9 milioane, potrivit datelor furnizate de Biroul National de Statistica din Marea Britanie (ONS).

Raportul arata si ca britanicii au facut mai putine calatorii in strainatate in acest an. Directorii din industrie sustin ca scaderea numarului de vizitatori a fost cauzata in principal de criza economica mondiala, ce a inceput sa aiba efecte negative puternice in toamna anului trecut.

Raportul prezinta o perspectiva negativa si pentru acest an, in contextul in care criza determina reducerea cheltuielilor, relateaza NewsIn.

Insa Marea Britanie a inregistrat o crestere a numarului de vizitatori din Franta, care i-au depasit, numeric, pe turistii din Statele Unite.

Scaderea numarului de turisti nu i-a determinat pe acestia sa cheltuiasca mai putin in timpul calatoriei, cleltuielile insumand 16,3 miliarde dolari, in crestere cu 2,3% fata de 2007.

Londra a ramas principala destinatie a turistilor, cu 14,8 milioane vizite. Edinburgh a inregistrat 1,2 milioane vizite, Manchester - 800.000 vizite si Glasgow - 600.000 vizite.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri