Constructiile de case din Statele Unite au urcat in iunie cu 3,6%, peste asteptari, in contextul in care constructiile pentru imobilele destinate familiilor de doua persoane au crescut cu cea mai mare rata din 2004, marcand stabilizarea pietei.
Astfel, constructiile de case au crescut la o rata anuala de 582.000, cel mai mare nivel din noiembrie, dupa ce in mai inregistrasera o crestere la 562.000 case, peste asteptarile analistilor, a anuntat Departamentul Comertului, potrivit NewsIn.

La randul lor, autorizatiile de constructie au crescut cu cea mai mare rata din ultimul an.

Costurile scazute ale creditarii si preturile mici cresc atractivitatea pietei imobiliare, temperand scaderea vanzarilor si cea mai severa incetinire a activitatii din sector de la Marea Criza.

"Exista unele semne pozitive. Constructiile de case se stabilizeaza la un nivel redus", a declarat un economist.

Economistii estimasera o scadere a constructiilor de case la un ritm de 530.000, potrivit celor chestionati.

Autorizatiile de constructie au urcat cu 8,7%, la o rata anuala de 563.000, cel mai mare nivel din ultimul an.

Constructiile de imobile destinate unei familii formate din doua persoane au urcat cu 14% in perioada analizata, la 470.000 case, cel mai mare ritm din decembrie 2004.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri