Rata somajului din Spania a crescut in al doilea trimestru din 2009 pana la cel mai ridicat nivel de la finalul lui 1998, desi numarul somerilor a crescut cu un ritm mai temperat decat se asteptau analistii, pe fondul planurilor de stimuli financiari implementate de guvern, relateaza Reuters.
Datele oficiale publicate au aratat un avans al ratei somajului la 17,9%, in timp ce analistii chestionati de Reuters estimasera o crestere la 18,5%.

"Desi rata somajului inca creste, asistam la o ascensiune mai temperata", a declarat un analist.

"Acest lucru s-ar putea datora unor factori sezonieri precum saptamana Pastelui care a cazut, anul acesta, in aprilie si planul guvernului de la Madrid de investitii in infrastructura", a mai spus analistul, potrivit NewsIn.

Planul de 8 miliarde euro al guvernului spaniol pentru sustinerea pietei muncii a creat aproximativ 300.000 de locuri de munca incepand cu luna mai, prin implementarea a zeci de mii de proiecte de infrastructura, de la noi piste de biciclete pana la curatarea monumentelor nationale.

Numarul somerilor a crescut cu 1,7 milioane in al doilea trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 4,137 milioane someri, arata datele Institutului national de statistica.

In primul trimestru, rata somajului a crescut la 17,4%, de la 13,9% trimestrul anterior, din cauza crizei globale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri