Grupul aeronautic european EADS a afisat o scadere de 6% a profitului net din prima jumatate a anului, din cauza fluctuatiilor cursului valutar si scaderii preturilor la avioane, insa a mentinut perspectivele de baza, majorand tintele legate de cifra de afaceri.
Profitul net din primul semestru a scazut cu 6%, la 378 milioane euro. Profitul operational a scazut cu 23%, la 888 milioane euro, pe fondul unei cresteri de 2% a veniturilor, la 20,195 miliarde euro, a anuntat EADS, potrivit NewsIn.

Analistii estimau, in medie, un profit semestrial net de 619 milioane euro si un profit operational de 1,063 miliarde euro, pe baza unor venituri de 19,437 miliarde euro.

EADS a anuntat ca, excluzand efectele negative ale cursului valutar, profitul operational ar fi fost de 1,3 miliarde euro, in scadere fata de nivelul de 2,0 miliarde din aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul, ce detine si Airbus, a fost afectat de un cost de 71 milioane euro, pentru intarzieri legate de productie avionului militar A400M, insa a evitat sa faca alte provizioane pentru proiect, in contextul in care negociaza noi contracte cu tarile cumparatoare.

Profitul operational urmeaza sa fie pozitiv, insa mai mic in a doua jumatate a anului, comparativ cu primele sase luni, a mai anuntat grupul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri