RWE AG, cea de-a doua companie electrica din Germania, a inregistrat in primul semestru o crestere a profitului cu 4,7%, dupa ce a fixat tarifele la energia electrica la nivelul stabilit inainte de recesiune.


Castigurile ajustate la variatiile inregistrate de preturile combustibilului au crescut la 2,23 miliarde euro, de la 2,13 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, anunta NewsIn.

Cifra a depasit estimarile analistilor, care mizau, in medie, pe castiguri de 2,22 miliarde euro.

Incetinirea economiei mondiale a redus consumul de energie si de gaze naturale, in contextul in care utilizatorii industriali au inchis fabricile, pe fondul scaderii cererii de produse, de la otel la bunuri de consum.

Companiile electrice germane au reusit sa faca fata celei mai mari scaderi a cererii de energie de la reunificarea tarii, in contextul in care au fixat tarifele inainte de ieftinirea combustibililor.

"Au reusit foarte bine sa isi vanda energia", a declarat Ulrich Huwald, analist in cadrul M.M. Warburg. "Comparativ cu rezultatele publicate ieri de E.ON, cred ca nu reprezinta o surpriza buna".

E.ON a anuntat ca profitul net ajustat va scadea in acest an cu 5-10%, in contextul in care estimarile anterioare indicau o scadere de 10%.

RWE a confirmat joi ca vanzarile, profitul operational si castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari vor fi comparabile in acest an cu cele din 2008.

Cererea de energie si gaze naturale din Germania a scazut cu 8% in perioada analizata, reprezentand cea mai mare scadere de la reunificarea tarii, a anuntat saptamana trecuta asociatia companiilor electrice BDEW.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri