Vanzarile cu amanuntul din Statele Unite au revenit neasteptat pe scadere in iulie, coborand cu 0,1% fata de luna precedenta, potrivit cifrelor ajustate la variatiile sezoniere publicate joi de Departamentul Comertului.
Analistii estimau ca vanzarile au crescut cu 0,7%. In iunie, nivelul vanzarilor avansase cu 0,8%, cifra revizuita in urcare cu 0,2 puncte procentuale, conform NewsIn.

Publicarea acestor indicatori la o zi dupa o reuniunea de politica monetara a bancii centrale americane, Federal Reserve, ce considera ca economia americana este in curs de stabilizare, confirma previziunea potrivit careia revenirea va fi dificila.

Vanzarile cu amanuntul reprezinta un indicator al consumului familiilor, un pilon al economiei americane.

Dupa scaderea inregistrata in al doilea semestru din 2008, vanzarile cu amanuntul au marcat numai patru luni de crestere de la inceputul anului.
In iulie, vanzarile cu amanuntul au scazut cu 8,3% fata de aceeasi perioada anului trecut.

Excluzand vanzarile de autoturisme, ce inregistreaza fluctuatii majore de la luna la luna, indicele a scazut cu 0,6%, dupa o crestere de 0,5% in iunie, in contextul in care analistii estimau o crestere usoara de 0,1%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri